Het beste van twee werelden

Een antieke Heidelberg degelpers die samengaat met de hypermoderne OKI printer Pro9542. “Dat vloekt als de sodemieter natuurlijk,” lacht Youri van MoetMoet Dutch Letterpress.

Toch is het de specialist in ambachtelijk drukwerk gelukt om de twee werelden bij elkaar te brengen.

Wit printen

“Met de degelpers kan ik álles, behalve wit printen op donker of gekleurd papier. En juist daar is nu veel vraag naar. Ik moest op zoek naar een oplossing om net dat beetje extra aan mijn klanten te bieden.” Via OKI komt hij bij d&b terecht waar er direct een goede klik is. “Dat vind ik erg belangrijk. Ondanks mijn eenmanszaak word ik heel serieus genomen.

Tijdens mijn eerste bezoek namen ze alle tijd en kon ik de machine ter plekke testen met mijn eigen papier. Het gedetailleerde advies op maat heeft mij ervan overtuigd om de printer aan te schaffen,” vertelt Youri.

Kostenbesparend

De maker van uitnodigingen, geboorte- en visitekaartjes is erg tevreden over de Pro9542. “Het biedt een hybride oplossing, die zowel kostenbesparend als flexibel is. Een prima investering!” Een prachtig voorbeeld vindt hij zelf het kaartje van legergroen papier met op de achterzijde tekst in witte toner en op de voorzijde een blinddruk. “Dat heb ik dus eerst geprint met de OKI, daarna de papierdikte verdubbeld door er een laag papier aan vast te lijmen en vervolgens heb ik het afgewerkt met de Heidelberg degelpers.”

Over d&b is Youri blijvend enthousiast: “Uitstekende service, persoonlijk contact en razendsnelle levering. Super!”

“Tijdens mijn eerste bezoek namen ze alle tijd en kon ik de machine ter plekke testen met mijn eigen papier. Het gedetailleerde advies op maat heeft mij ervan overtuigd om de printer aan te schaffen.”
Youri Penders, eigenaar van MoetMoet Dutch Letterpress