De uitvaartverzorgers leggen als geen ander de emotie van de familie in de rouwkaart

InDesignPhotoshopDoor externe schakels uit het proces weg te nemen, wordt het gevoel van de nabestaanden één op één naar het rouwdrukwerk vertaald.

Wij verzorgen trainingen InDesign, Photoshop en maatwerk trainingen, volledig toegespitst op de productie van rouwdrukwerk. Zodat jij als de uitvaartverzorger complete controle hebt over het proces en de wens van de familie volledig vertaald in een kaart waar de familie met trots naar kijkt. Wij beschikken hiervoor over een mooie trainingsruimte. De training worden gegeven op Apple laptops die wij beschikbaar stellen, maar kan je ook met de eigen laptop volgen. Om de training optimaal te kunnen volgen en toepassen adviseren wij de nieuwste versie van InDesign en/of Photoshop te gebruiken.

Bij ons geen lange trainingstrajecten; wij trainen je in één dag (van 10:00 uur tot 15:00 uur), waarna je gemakkelijk en snel uniek en gepersonaliseerd rouwdrukwerk aflevert aan de familie. Aan het einde van iedere training ontvang je een certificaat en de bijbehorende PE-punten (NaVU).

De training is voor maximaal 2 personen per dag. 

Indesign

Basis training InDesign

(10 PE punten)

Lees meer

Basis training InDesign

Na de training InDesign kun je zelfstandig rouwkaarten opmaken, vanuit een zelfgemaakt sjabloon en met behulp van zelfgecreëerde alineastijlen. De training is zodanig opgebouwd dat je lastige opmaaksituaties leert herkennen en kan oplossen.

In de eerste helft van de training ligt de nadruk op tekst opmaak in uiterste precisie. Je leert een kaartformaat op te zetten en er een sjabloon van te maken. Verder leert je werken met diverse gereedschapstools, gebruik te maken van tabs, uitlijnen, een vouwlijn plaatsen en werken met alineastijlen.

In de tweede helft wordt het grafisch gedeelte besproken, zoals kleurgebruik, kaderranden en -hoeken, foto’s plaatsen en belangrijkste beeldeffecten toepassen. Aan de kwaliteit van de aangeleverde teksten wordt aandacht besteed, net als aan de productie van liturgieën.

Meld je nu aan voor deze training →

Indesign

MasterClass InDesign

(10 PE punten)

Lees meer

MasterClass InDesign

Je hebt de training InDesign gevolgd en wilt jouw kennis van het opmaken van rouwdrukwerk in InDesign verder verdiepen? Je ontwerpt het eigen rouwdrukwerk al volledig, bent wegwijs in het programma en vindt het tijd voor de volgende stap... Meld je dan aan voor onze MasterClass rouwdrukwerk ontwerpen met InDesign.

Onze InDesign specialist gaat tijdens deze MasterClass dieper in op een aantal functies binnen InDesign waarmee je het rouwdrukwerk verder verfijnt en sneller tot het gewenste resultaat komt.

Onderwerpen die tijdens de MasterClass aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Het verdelen van een afbeelding in lichtere en donkere delen;
  • Het maken van een kader binnen of buiten een afbeelding;
  • Het plaatsen van tekst in een cirkel of andere vorm;
  • Het combineren van verschillende vormen;
  • Naast deze onderwerpen kun je zelf ook onderwerpen opgeven die tijdens de MasterClass behandeld worden.

Meld je nu aan voor deze training →

Photoshop

Basis training Photoshop

(10 PE punten)

Lees meer

Basis training Photoshop

Tijdens de training leer je de meest voorkomende fotobewerkingen. Deze zijn toegespitst op het gebruik in rouwdrukwerk en de voorbereiding voor gebruik op een grafische kleurenprinter. Wij adviseren om het werken met InDesign aan te leren, voordat je met Photoshop aan de gang gaat.

Je leert handelingen zoals de fotokwaliteit controleren, sepia-effect, contrast en kleur verbeteren, watermerk en doezeleffect (weliswaar verfijnder) toe te passen, wegpoetsen (klonen) en vrijstaand maken. Na de training pas je deze effecten probleemloos toe.

Meld je nu aan voor deze training →

Photoshop

MasterClass Photoshop

(10 PE punten)

Lees meer

MasterClass Photoshop

Tijdens de Masterclass gaan we in op de geavanceerde bewerkingstechnieken die Photoshop biedt. Zo leert je:

  • Afbeeldingen met elkaar combineren Retoucheren (weg poetsen van elementen);
  • Plaatsen van een afbeelding in een tekst;
  • Werken met maskers om bepaalde delen van een afbeelding te bewerken;
  • Achtergrond van een foto bewerken.

Meld je nu aan voor deze training →

 

 

Maatwerktrainingen (5 PE punten per 2,5 uur)

Een maatwerktraining kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de printer zelf, de software instellingen, of de aansturing van de printer vanuit grafische software - als InDesign of andere programma’s - die je voor ontwerp en opmaak gebruikt. Je leert bijvoorbeeld alles over het definiëren van veel gebruikte handelingen om sneller te kunnen werken, over het werken met afwijkende en wisselende papierformaten, het gebruik van meerdere papierlades, of het met behulp van een finisher in één keer produceren van een gevouwen en geniet boekje.

Een maatwerktraining wordt ingericht naar jouw behoeften en op uurbasis berekend.

Meld je nu aan voor deze training →

DTP trainingen opgenomen in activiteitenaanbod NaVU voor PE punten

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Permanente Educatie (PE) is een belangrijk en verplicht onderdeel van het vakexamen.

Wanneer je het NaVU diploma hebt, voldoet aan de PE-eisen en bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg werkt, kun je opgenomen worden in het register uitvaartverzorgers en mag je de titel 'RU' achter jouw naam plaatsen.

Als Register Uitvaartverzorger moet je binnen 3 jaar na inschrijving 60 PE punten halen, dit geldt voor elke opvolgende periode van 3 jaar.

Je behaalt deze PE punten door deel te nemen aan door de NaVU goedgekeurde activiteiten. Onze DTP trainingen zijn opgenomen in het activiteitenaanbod van de NaVU. Per training die je bij ons volgt verdient je 10 PE punten.

Informeer naar de mogelijkheden

Aanmelden training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor één van onze trainingen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer