Een online of offline boekjesmaker?

Een printer met online boekjesmaker is een printer met een gekoppelde boekjesmaker. Een printer met een offline boekjesmaker is een printer met daarnaast een losse boekjesmaker. Aan beide mogelijkheden zitten voor- en nadelen en uiteindelijk speelt ook uw persoonlijke voorkeur uiteraard een rol.

Read More

Op onze helpdesk krijgen wij regelmatig de volgende vragen:

  • We zijn van internetprovider veranderd, er is een nieuwe router geplaatst en nu functioneert de printer niet
  • We hebben een upgrade gehad van ons besturingssysteem en nu functioneert de printer niet
Read More
De juiste kleuren van uw printwerk: soms een lastige klus

Wat is kleur?

Kleur is een eigenschap van licht die wordt bepaald door de verschillende golflengtes waaruit dat licht bestaat. De samenstelling van golflengtes wordt het spectrum genoemd. De regenboog laat een spectrum zien en bevat alle kleuren die uit een enkele lengte van zichtbaar licht bestaan. 

Read More

Wat is resolutie, hoeveel hebt u nodig voor mooie foto's en afdrukken, en wat heeft resolutie met bijsnijden te maken?

Pixels
Digitale foto's bestaan uit een groot aantal beeldpunten. Deze punten vormen de kleinste elementen van een foto. In het Engels noemt men deze beeldpunten pixel (wat afgeleid is van picture element, oftewel: beeldpunt). Zoomt u heel ver in op een foto dan worden de afzonderlijke pixels zichtbaar als vierkante blokjes. Een foto die tien pixels breed is en tien pixels hoog, telt dus in totaal honderd pixels.

Read More

Er heerst veel verwarring over dpi’s en printresoluties. Een veel voorkomend misverstand is dat ‘hoe hoger het aantal dpi’s, hoe hoger de kwaliteit van de afdruk zal zijn’. Maar wat zegt het aantal dpi’s nu eigenlijk over het uiteindelijke printresultaat? Wij hebben geprobeerd het technische verhaal over dpi’s in begrijpelijke taal op te schrijven. Dat is niet gelukt. Het is een dermate ingewikkelde materie dat wij u daar niet mee lastig willen vallen. Want eigenlijk is het ook niet echt waar het over moet gaan.

Read More