U legt als geen ander de emotie van de familie in het rouwdrukwerk

InDesignPhotoshopDoor externe schakels uit het proces weg te nemen, wordt het gevoel van de nabestaanden één op één naar het rouwdrukwerk vertaald.

Wij verzorgen trainingen InDesign, Photoshop en maatwerktrainingen, volledig toegespitst op de productie van rouwdrukwerk. Wij beschikken hiervoor over een mooie trainingsruimte en wanneer gewenst, geven we onze trainingen bij u op locatie of online (u dient in dit geval zelf te beschikken over een computer of laptop met InDesign en/of Photoshop).

Bij ons geen lange trainingstrajecten; wij trainen u in één dag (van 10:00 uur tot 15:00 uur), waarna u gemakkelijk en snel uniek en gepersonaliseerd rouwdrukwerk aflevert aan de familie.  Aan het einde van iedere training ontvangt u een certificaat, waarmee de opgedane vaardigheden ook voor de buitenwereld zichtbaar kunnen worden gemaakt.

 

Indesign

Basis training InDesign

(10 PE punten)

Lees meer

Basis training InDesign

Na de training InDesign kunt u zelfstandig rouwkaarten opmaken, vanuit een zelfgemaakt sjabloon en met behulp van zelfgecreëerde alineastijlen. De training is zodanig opgebouwd dat u lastige opmaaksituaties leert herkennen en oppakken.

In de eerste helft van de training ligt de nadruk op tekstopmaak in uiterste precisie. U leert een kaartformaat op te zetten en er een sjabloon van te maken. Verder leert u werken met diverse gereedschapstools, gebruik te maken van tabs, uitlijnen, een vouwlijn plaatsen en werken met alineastijlen.

In de tweede helft wordt het grafisch gedeelte besproken, zoals kleurgebruik, kaderranden en -hoeken, foto’s plaatsen en belangrijkste beeldeffecten toepassen. Aan de kwaliteit van de aangeleverde teksten wordt eveneens aandacht besteed, evenals aan de productie van liturgieën.

Meld je nu aan voor deze training →

Indesign

MasterClass InDesign

(10 PE punten)

Lees meer

MasterClass InDesign

U heeft de training InDesign gevolgd en wilt uw kennis van het opmaken van rouwdrukwerk in InDesign verder verdiepen? U ontwerpt uw eigen rouwdrukwerk, bent wegwijs in het programma en vindt het tijd voor de volgende stap... Meld u dan aan voor onze MasterClass rouwdrukwerk ontwerpen met InDesign.

Onze InDesign specialist Adrie Gaarenstroom gaat tijdens deze MasterClass dieper met u in op een aantal functies binnen InDesign waarmee u uw rouwdrukwerk verder verfijnt en sneller tot het gewenste resultaat komt.

Onderwerpen die tijdens de MasterClass aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Het verdelen van een afbeelding in lichtere en donkere delen
  • Het maken van een kader binnen of buiten een afbeelding
  • Het plaatsen van tekst in een cirkel of andere vorm
  • Het combineren van verschillende vormen
  • Naast deze onderwerpen kunt u zelf ook onderwerpen opgeven die tijdens de MasterClass behandeld worden.

Meld je nu aan voor deze training →

Photoshop

Basis training Photoshop

(10 PE punten)

Lees meer

Basis training Photoshop

Tijdens de training leert u de meest voorkomende fotobewerkingen. Deze zijn toegespitst op het gebruik in rouwdrukwerk en de voorbereiding voor gebruik op uw kleurenprinter. Wij adviseren om het werken met InDesign aan te leren, voordat u met Photoshop aan de gang gaat.

U leert handelingen zoals de fotokwaliteit controleren, sepia-effect, contrast en kleur verbeteren, watermerk en doezeleffect (weliswaar verfijnder) toe te passen, wegpoetsen (klonen) en vrijstaand maken. Na de training kunt u deze effecten probleemloos toepassen.

Meld je nu aan voor deze training →

Photoshop

MasterClass Photoshop

(9 PE punten)

Lees meer

MasterClass Photoshop

Tijdens de Masterclass gaan we in op de geavanceerde bewerkingstechnieken die Photoshop biedt. Zo leert u:

  • Afbeeldingen met elkaar combineren Retoucheren (weg poetsen van elementen)
  • Plaatsen van een afbeelding in een tekst
  • Werken met maskers om bepaalde delen van een afbeelding te bewerken
  • Achtergrond van een foto bewerken

Meld je nu aan voor deze training →

 

 

Maatwerktrainingen (5 PE punten per 2,5 uur)

Een maatwerktraining kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de printer zelf, de software instellingen, of de aansturing van de printer vanuit grafische software - als InDesign of andere programma’s - die u voor ontwerp en opmaak gebruikt. U leert bijvoorbeeld alles over het definiëren van veel gebruikte handelingen om sneller te kunnen werken, over het werken met afwijkende en wisselende papierformaten, het gebruik van meerdere papierlades, of het met behulp van een finisher in één keer produceren van een gevouwen en geniet boekje.

Een maatwerktraining wordt ingericht naar uw behoeften en op uurbasis berekend.

Meld je nu aan voor deze training →

DTP trainingen opgenomen in activiteitenaanbod NaVU voor PE punten

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Permanente Educatie (PE) is een belangrijk en verplicht onderdeel van het vakexamen.

Wanneer u het NaVU diploma hebt, voldoet aan de PE-eisen en bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg werkt, kunt u opgenomen worden in het register uitvaartverzorgers en mag u de titel 'RU' achter uw naam plaatsen.

Als Register Uitvaartverzorger moet u binnen 3 jaar na inschrijving 60 PE punten halen, dit geldt voor elke opvolgende periode van 3 jaar.

U behaalt deze PE punten door deel te nemen aan door de NaVU goedgekeurde activiteiten. Onze DTP trainingen zijn opgenomen in het activiteitenaanbod van de NaVU. Per training die u bij ons volgt verdient u 10 PE punten.

Informeer naar de mogelijkheden

Aanmelden training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor één van onze trainingen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer