U legt als geen ander de emotie van de familie in het rouwdrukwerk

Door externe schakels uit het proces weg te nemen, wordt het gevoel van de nabestaanden één op één naar het rouwdrukwerk doorvertaald.

Wij verzorgen trainingen InDesign, Photoshop en maatwerktrainingen, volledig toegespitst op de productie van rouwdrukwerk. Wij beschikken hiervoor over een mooie trainingsruimte en wanneer gewenst, geven we onze trainingen bij u op locatie (u dient in dit geval zelf te beschikken over een computer of laptop met InDesign en/of Photoshop).

Bij ons geen lange trainingstrajecten; wij trainen u in één dag, waarna u gemakkelijk en snel uniek en gepersonaliseerd rouwdrukwerk aflevert aan de familie. 

Aan het einde van iedere training ontvangt u een certificaat, waarmee de opgedane vaardigheden ook voor de buitenwereld zichtbaar kunnen worden gemaakt.

InDesign

Na de training InDesign kunt u zelfstandig rouwkaarten opmaken, vanuit een zelfgemaakt sjabloon en met behulp van zelfgecreëerde alineastijlen. De training is zodanig opgebouwd dat u lastige opmaaksituaties leert herkennen en oppakken.

In de eerste helft van de training ligt de nadruk op tekstopmaak in uiterste precisie. U leert een kaartformaat op te zetten en er een sjabloon van te maken. Verder leert u werken met diverse gereedschapstools, gebruik te maken van tabs, uitlijnen, een vouwlijn plaatsen en werken met alineastijlen.

In de tweede helft wordt het grafisch gedeelte besproken, zoals kleurgebruik, kaderranden en -hoeken, foto’s plaatsen en belangrijkste beeldeffecten toepassen. Aan de kwaliteit van de aangeleverde teksten wordt eveneens aandacht besteed, evenals aan de productie van liturgieën.

Photoshop

Tijdens de training leert u de meest voorkomende fotobewerkingen. Deze zijn toegespitst op het gebruik in rouwdrukwerk en de voorbereiding voor gebruik op uw kleurenprinter. Wij adviseren om het werken met InDesign aan te leren, voordat u met Photoshop aan de gang gaat.

U leert handelingen zoals de fotokwaliteit controleren, sepia-effect, contrast en kleur verbeteren, watermerk en doezeleffect (weliswaar verfijnder) toe te passen, wegpoetsen (klonen) en vrijstaand maken. Na de training kunt u deze effecten probleemloos toepassen.

Maatwerktrainingen

Een maatwerktraining kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de printer zelf, de software instellingen, of de aansturing van de printer vanuit grafische software - als InDesign of andere programma’s - die u voor ontwerp en opmaak gebruikt. U leert bijvoorbeeld alles over het definiëren van veel gebruikte handelingen om sneller te kunnen werken, over het werken met afwijkende en wisselende papierformaten, het gebruik van meerdere papierlades, of het met behulp van een finisher in één keer produceren van een gevouwen en geniet boekje.

Een maatwerktraining wordt ingericht naar uw behoeften en op uurbasis berekend. Informeer naar de mogelijkheden