'Excellent printwerk - OKI ES9541 XF' event, een succes!

Verleden week donderdag 4 september organiseerde d&b grafische techniek wederom een kleinschalig event om relaties de mogelijkheden te laten zien van het voorspelbaar produceren van rouwdrukwerk. Middels presentaties en live een demonstratie op de werkvloer, kon men zich overtuigen van de voordelen van kleurmanagement. Deze software kan werkstromen vergaand automatiseren om zodoende een voorspelbaar printproces te kunnen garanderen. Tevens kan men met deze software voorinstellingen maken voor het printen van de diverse papiersoorten.

Voor een uitvaartonderneming is dit een 'ontzorgend' softwarepakket. Men hoeft niet meer na te denken over bepaalde instellingen, deze zitten in de werkstroom opgesloten.
Ook werd in een presentatie duidelijk gemaakt hoe kleuren opgebouwd worden en hoe het oog kleur waarneemt. En dat er grote verschillen zijn tussen de kleuren die men op een beeldscherm ziet en de kleuren die uit de printer komen.
Daarnaast stond er apparatuur voor het afwerken van geprinte rouwkaarten. Aflopende kaarten oftewel kaarten geprint tot aan de rand moeten altijd gesneden worden. Printers hebben namelijk een witrand, dit komt door de techniek in de machine.
Dit leerzame en gezellige event heeft plaatsgevonden op de prachtige locatie aan het strand van Zeewolde, Strandpaviljoen Kaap Flevo.

DSC 4113

DSC 4116

DSC 4117

DSC 4119

DSC 4124

DSC 4139