OKI koopt grootformaatprinters Seiko

OKI en Seiko hebben op 8 juli jl. een overeenkomst ondertekend, waarmee OKI Data Corporation het wereldwijde bedrijf in breedformaatprinters Seiko I Infotech Inc. (SIIT), een dochteronderneming van Seiko Instruments Inc. (SII) overneemt. Hiermee versterkt OKI zijn positie op de professionele printermarkt.

 

OKI Data Corporation en SII hebben een koopovereenkomst ondertekend waarin alle aandelen SIIT worden overgenomen die SII bezit. Bovendien tekenden de buitenlandse dochterondernemingen van OKI Data Corporation in Europa en de VS ieder een koopovereenkomst met de Europese en Amerikaanse concernvennootschappen van SII, waardoor zij de handel in breedformaatprinters en de activa hebben aangekocht die op dit moment in Europa en Amerika in handen van SII zijn. Partijen ronden de bedrijfsoverdracht af op 1 oktober 2015, zoals afgesproken in de overeenkomst. Deze transactie zal niet van invloed zijn op de diverse producten en diensten die SIIT op dit moment levert, waaronder de producten en diensten voor breedformaatprinters.

Door deze overname verwerft OKI Data Corporation niet alleen de in handen van SIIT zijnde portefeuille van breedformaatinkjetprinters voor tekens en grafische LED plotters, maar ook de technologie en ontwikkelingsmiddelen evenals de relevante verkoopkanalen. OKI Data Corporation streeft ernaar zijn bedrijfsactiviteiten in de professionele printermarkt uit te breiden door de print-, distributie- en retailsectoren een totaaloplossing te bieden. Door de overname voegt OKI Data Corporation de technologieën en middelen van beide partijen samen, en breiden zij hun productportefeuille en productontwikkeling capaciteit uit. Verdere details met betrekking tot de lokale markt volgen later dit jaar.

nieuwsbrief

Mis nooit nieuws over onze acties, ontwikkelingen en evenementen

Klik hier om uzelf in te schrijven voor onze nieuwsbrief