Koop Geersing - Yarden & Geersing

‘Voor onderscheidend rouwdrukwerk is de beste printer een must.’

“Eigenlijk heb ik qua carrière een heel divers leven geleid: ik ben begonnen als leraar grafische techniek, daarna heb ik bij de AVRO gewerkt bij de afdeling Radio en nu heb ik het gevoel dat alles wat ik ooit gedaan heb samen komt in wat ik doe als uitvaartondernemer.”

Yarden & Geersing Koop Geersing is franchisenemer van Yarden in het gebied Zeist - De Bilt. “Ik heb vooraf bepaald waar ik over vijf jaar wil staan. Om succesvol te zijn als ondernemer en je te kunnen onderscheiden moet je risico’s durven nemen, ook in de uitvaartwereld. Je moet dingen anders willen doen en innoveren waar mogelijk. Ik heb mezelf de vraag gesteld: waarin ben ik goed en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn? Toen ik voor mezelf het antwoord had wist ik wat ik moest doen”.

Investeringen Als startende franchisenemer sta je voor grote investeringen. Voor Koop Geersing was het duidelijk: als uitvaartondernemer wilde hij een totaalpakket kunnen aanbieden. “Wij doen alles vanaf een overlijdingsmelding: de opbaring, de overbrenging van de overledene, de regeling en uitvoering van de uitvaart en het complete drukwerk: van rouwbrieven en liturgiën tot bidprentjes en dankbetuigingen”. Geersing heeft geinvesteerd in een volledig ingerichte overbrengauto en een goede rouwdrukwerkprinter.

Een jaar geleden kocht hij zijn eerste OKI: de ES3640a3/sys1. “Een waanzinnige printer, die mijn rouwdrukwerk echt cachet gaf. ‘ En nu heeft Geersing hem ingeruild voor de OKI ES9541, de revolutionaire 5-kleuren A3+ printer die de mogelijkheid geeft om naast de vier CMYK-proceskleuren nog een vijfde kleur, witte of transparant glanzende (spot)coating te printen. “Hiermee ga ik het verschil maken.”

Onderscheid Volgens Koop Geersing geeft rouwdrukwerk hem de kans zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Het grootste deel van zijn rouwbrieven ontwerpt hij zelf. Kwaliteit van de output, maar ook van de machine vindt hij belangrijk: het proces komt altijd onverwacht en mag niet stil komen te liggen door een vastloper of een inconsequente kleuropbouw. Zijn OKI heeft hem nog geen moment in de steek gelaten. Toch heeft Koop er voor gekozen om nog een stapje in de grafische kwaliteit te zetten. “Mijn eerste baan was in het onderwijs: ik gaf les in tekenen en grafische techniek op een school in Groningen”, licht hij zijn jongste aanschaf toe. ‘Ik heb dus wel iets met beeldschermopmaak en kwam er het afgelopen jaar achter dat ik nog meer uit mijn printer wilde halen dan mogelijk was.”

Keuze voor d&b grafische techniek Met de nieuwe ES9541 gaat Geersing er toch op vooruit: de printtechniek van deze machine is het neusje van de zalm (1200x1200 dpi) en met de vijfde “kleur” (wit of transparant) kunnen bijzondere effecten bereikt worden. “Ik wil me onderscheiden als uitvaartverzorger en dat geldt dus ook voor mijn rouwdrukwerk. De beste printer is eigenlijk een must voor rouwdrukwerk. En met d&b heb ik louter goede ervaringen: er wordt geluisterd en meegedacht en ik ben al diverse malen aan de telefoon geholpen als ik zelf even vast zat. Ik houd van kwaliteit en ben veeleisend. Dat herken ik ook in d&b.”